شماره اول مجله علمی تخصصی بانوان مرکز مطالعات و تحقیقات اهل سنت

شماره اول مجله علمی تخصصی بانوان مرکز مطالعات و تحقیقات اهل سنت

فهرست مقالات

  • بررسی ارث کودک ناشی از تلقیح مصنوعی نویسنده: خالد کمال صائم

  • بررسی تطبیقی مبانی قرآن شناسانه استحکام خانواده از دیدگاه مفسرین. نویسندگان: محمد عمر مبارز و مشهوده بیکزاد

  • بررسی اشتغال زنان بر توسعه اقتصادی جامعه در شکل گیری تمدن نوین اسلام نویسنده: حمیده ادیب

  • حکم اشتغال زنان از منظر مذاهب اسلامی نویسندگان: احسان الله غفوری و شکریه غفوری

 

سخن سر دبير

  پژوهش گامی است که محقق برای شفاف سازی مسئله ای مبهم برمی دارد تا پاسخی دقیق و منطقی برای حل آن به دست آورد رسالت اصلی پژوهشگر و محقق، صیانت از حریم حقیقت و تبیین و تشریح آن است. محقق کسی است که به منظور کشف حقایق، در دریای اندیشه والای انسانی غوطه ور می­شود. علم و آگاهی و بصیرت به آسانی به دست نمی آید و برای رسیدن به آن، باید تحقیق و تلاش کرد؛ پژوهشی که بر پایه تفکر و تعقل، نیت پاک و بصیرت استوار باشد.

پژوهش و تحقیق نه تنها روشن کننده ی راه دنیا و کلید فتح قله های موفقیت و سعادت دنیوی است، بلکه کمال اخروی نیز جز در سایه آن به دست نمی آید. علم و آگاهی مربوط به جنسیت خاص نیست همه افراد باید نسبت به مسائل علمی خود را مسول بدانند و تحقیق و پژوهش برای هر انسان لازم است. پژوهش از آنجا برای بانوان اهمیت پیدا می کند که بانوان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و نیمی دیگر آن را آنها به دنیا می آورند و تربیت می کنند. اگر در یک جامعه بانوان آن آگاه باشند طبیعتا تمام نسلی که در آن جامعه زندگی می کنند آگاه و فهمیده به بار می‌آیند. بانوان با جزئی نگری که دارند می توانند در تحقیق و پژوهش نقش خیلی مهم و موثر را داشته باشند.

انجام تحقیق و پژوهش برای بانوان یک امر واجب محسوب می شود به خصوص در موارد مسائل زنان، زیرا مردان به دلیل کلی نگری که دارند نمی­توانند امور زنان را به خوبی کشف کنند و مشکلات آنها را حل بسازند چون یک مرد هیچ وقت نمی تواند خودش را در جایگاه یک زن قرار دهد و از منظر زن به مسائل زنان نگاه کند.

دلیل های دیگر که تحقیق و پژوهش را برای بانوان با ارزش می سازد:

  1. زنان نیمی از پیکر جامعه اند یعنی نیمی از مسائل جامعه مربوط به زن است پس بر زنان لازم است که حداقل در مورد مسائل خویش فکری کنند و تحقیقی انجام دهند و پاسخگویی مسایل و حلال مشکلات خویش باشند.
  2. زنان مانند همه مردم همه کارهای خود را باید از روی شناخت، دلیل و آگاهی انجام دهند و این حاصل نمی شود جز با پژوهش.
  3. رسالت و وظایفی که برای زنان سپرده می شود، باید از روی شناخت انجام شود، چون آنها با نسل های که تقدیم جامعه می کنند می توانند آینده جامعه را تعیین کنند و این بدست نمی آید جز با تحقیق.
  4. زنان به عنوان مادران، وظایفی دارند که در سلامت و سعادت جامعه نقش بنیادی دارند و این نقش زمانی کامل است که از روی تحقیق و آگاهی باشد.
  5. دسترسی به زندگی سالم، رفاه و آسایش، معنویت و سلامت از مسیر تحقیق میسر است و لذا زنان باید به پژوهش بپردازند.

مرکز مطالعات و تحقیقات اهل سنت بستر پذیرش مقالات و تحقیقات همه ای شما پژوهشگران  فرهیخته است.

با احترام

صدیقه کوهدامنی

برای دانلود این نسخه  مجله کلیک کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا