کتاب تحت عنوان “شناسنامه شیطان” اثر نویسنده محترم عبدالمتین”هاشمی” از مرکزمطالعات و تحقیقات منتشرشد.

هدف کلی این تحقیق معرفی کامل شیطان در ابعاد گوناگون و زنده گی آن از منظر قرآن کریم و سنت رسول اکرم است و نیز هدف جزئی تر آن معرفی نیرنگ‌های شیطان؛ هشدار به انسان‌ها از عواقب پیروی از شیطان‌های انسی و جنی است بدون تردید عدم شناخت درست ازشیطان؛ باعث می‌شود که انسان در دام شیطان بیفتد. در این کتاب سعی شده ابعاد مختلف شیطان و انواع آن و راه‌های مقابله با آن در پرتوی قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم برای انسان های تمام عصر مطرح گردد.

عبدالمتین”هاشمی”

برای دانلود فایل کتاب کلیک کنید

اساسی ترین مراحل زندگی مسلمان، مبارزه است. مبارزه مرحله‌ای حسّاس زندگی است؛ بسیار مسلمانان در این مقطع در سقوط و مشکلات فراوانی مواجه هستند، دلایل متعدی چون فقدان برنامه، عدم آگاهی از دشمن، خودخواهی و خود بزرگ‌بینی که این همه عوامل شکست و ناکامی در مبارزه است.

موضوع «شیطان شناسی»، از جمله مسائل مورد بحث و مناقشه در متون دینی است. قرآن کریم با معرفی شیطان به عنوان دشمن، تکاپوی او در انحراف انسان از مسیر پیشرفت را به تصویر می‌کشد. احادیث پیامبر اعظم d همگام با قرآن، معارف نفیسی در موضوع موانع شیطان در پیشرفت انسان مطرح کرده است.

لزوم دشمن شناسی و نیاز به فراگیری روش‌های شیطان در منحرف ساختن و برهم زدن زندگی انسان، زمینه ساز این پژوهش شد. پژوهش پیش رو با جمع آوری، تحلیل، بررسی و تطبیق آیات قرانی و احادیث نبوی، دسیسه‌های شیطان در جلوگیری از پیشرفت انسان را ارائه می‌دهد. در عرصه‌های پیشرفت در حوزه فکر، علم، زندگی معرفی شده اند. فعالیت‌های شیطان در عرصه‌های یادشده قابل تطبیق است و تشکیل دهند بخش‌های اصلی رساله حاضر خواهد بود. ویژگی نوشتار پیش‌رو، افزون بر تبیین هر یک از این موانع، برابرسازی آیات قرآنی با احادیث مرتبط است.

در پژوهش حاضر شیطان از دیدگاه قرآن و سنت بررسی شده است. که در کل تحقیق دارای چهارفصل است که فصل نخست ابتدا، مفهوم و تعریف لغوی شیطان وتفاوت آن با ابلیس ذکر شده که در ادامه به موضوعی فرق بین جن وشیطان، فرشته و جن؛ آیا شیطان فرزند و ذریه دارد؟ پرداخته شده است .

در فصل دوم که آغاز پژوهش و مقصد اصلی مان است به توضیح و تفصیل آیات قرآنی پیروان شیطان شرح داده شده که سقوط شیاطین، فعالیت‌های شیطان بر ضد انسان، مصادیق شیطان، راه رهایی از شر شیطان تحت بررسی قرار گرفته است.

فصل سوم شرح و بیان آیات متباقی قرآنی است که در آن در شیطان به نام ابلیس ذکر شده.

در پایان، فصلی جدا تحت عنوان شیطان از منظره احادیث نبوی اختصاص داده شده و بحث خود را با سوالات و پیشنهادات برای بازگشایی و موشگافی بیشتر موضوع به این تحقیق نقطه پایان بخشیدم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا