اندر باب هشت ثور
نویسنده: محمد عمر مبارز
به تاریخ هفت ثور سال 1357 خورشیدی حکومت سردار محمد داوود خان در نتیجه کودتای حزب دموکراتیک خلق افغانستان سقوط کرد اما بعد از مبارزات طولانی و نفس گیر در تاریخ هشتم ثور سال 1371خورشیدی مجاهدان و مبارزان راه حق، نظام دست نشانده کمونیست را سقوط دارند و در این تاریخ وارد کابل شدند، که این تاریخ در تقویم کشور ما به سالروز پیروزی مجاهدین یاد می شود. اما بحث این است که “از ۷ ثور ۱۳۵۷ تا ۸ ثور ۱۳۷۱ در افغانستان چه گذشت؟ به طور خلاصه می توان این گونه برشمرد: خلقیها در سایهای حزب دموکراتیک خلق، و یا هم برادران پرچمی شان، و هردو در سایه اندیشه کمونیستی بلاک شرق، در پی آفرینش نسلی بی خدا و بدور از انسانیت بودند، و برای بدست آوردن این هدف، خون های زیادی ریزانند و این کشور را به پرتگاه نابودی رسانیدند و تا امروز از آتش این تجاوز است، مردم می سوزند.
اما در روز هشتم ثور سال 1371 اندیشه کمونیستی با رود مجاهدین گلیم اش در لایه های کلان قدرت چیده شد، بدین مناسبت این روز با افتخار مردم مسلمان افغانستان را تبریک و تهنیت عرض نموده آرزوی موفقیت ها و پیروزی های مجدد این مردم حماسه آفرین را داریم
درود میفرستم به روح همه شهدای آزادی واستقلال که بخاطر دفاع از دین، وطن وسایر ارزش های انسانی واسلامی تا پای جان مردانه، خالصانه، عارفانه، صادقانه وصمیمانه ایستادند رسالت دینی وانسانی خود را اداء نمودند. در مورد جهاد وشهدای افغانستان زاویه ها ی باز نشده پرشمار است و جای تحقیق وپژوهش خیلی زیاد است در قالب چند صفحه محدود امکان بیان آن نیست؛ زیرا افغانستان کشوری است که تاریخ آن مشحون از حماسه وفداکاری های پرشمار است. به همگان معلوم است وقتی افغانستان در سال 1357 مورد تهاجم ارتش شوری قرار گرفت برای رهایی آن، از هرگوشه ای این کشور صداهای بلند شد که قدم به قدم به موج خروشان مبدل شد، سر انجام قوی ترین ارتش وقت را به شکست مواجه ساخت.
جهاد مردم افغانستان یکی از شگفت انگیز ترین پدیده های تاریخی ملت قهرمان ماست واین پدیده در زمانی شکل گرفت که نظام جهانی به دو قطب غرب لیبرالیسم وشرق کمونست تقسیم شده بود و این دو نظام مملو از شعار های واندیشه مادی بود
وبه هر طرف دست دراز می کردند ارتش سرخ با هماهنگی و پادویی حزب خلق و پرچم وارد افغانستان شدند و بوم وبر را به آتش کشیدند وجب وجب خاک ما را به خون آغوشته ساختند. پیروزی در هشت ثور در حقیقت روایت از جهادی است که یک طرف با تجهیزات مدرن جنگی وجانب دیگر با امکانات اندک ولی با اراده محکم و باشعار الله اکبر برای راندن قشون سرخ تا پای جان ایستاده است. روایت از جهاد حماسه ی است
که معادلات دنیا را تغییر داد وجهان را به سمت و سوی دیگری متوجه ساخت و به عنوان یکی از بزرگترین رخداد های تاریخی اجتماعی قرن معاصر شمرده شد.
روزی که مردم افغانستان و اجماع قاطبه ملت افغانستان بر این بود که تجاوز و بردگی را قبول نکنند، در دنیا کمتر کسی بود که به این ملت چانس میداد که پیروز شود.
فراموش نکنیم که متجاوزین عقیده داشتند که تاریخ طرف آنهاست و جهت تاریخ را اردوی سرخ تعیین میکند، بی خبر از آنکه اردوی سرخ را ملت افغانستان شکست می دهد! مردم افغانستان نه تنها خود را از بردگی نجات دادند، بلکه اگر مبارزه این مردم جهاد شان نبود، اروپای شرقی تا امروز هم زیر تیغ عسکر سرخ رژیم شوروی سابق میبود.
بنابراین ضرورت است که منزلت وجایگاه جهاد را به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای ملی کشور، تمام قاطبه ی ملت افغانستان درک کنند. نه فقط به عنوان ضرورت ملی، بلکه به مثابه رسالتی فرار گیر، شناخت درست این پدیده، درک جامع آن، مبانی اندیشه های جهادی، زمینه ها، عوامل تاریخی آن، نتایج و باز تاب های آن، تحول بزرگ در سبک زندگی عوام وخواص ایجاد می نماید. هر نسلی در یک ماجرای بزرگ تاریخ و نقطه عطف آن زاده می شوند، واین نسل نمی تواند بر خود قضاوت نماید؛ زیرا از دیدگاه کوچکتری به آن میبیند ونسل های آینده به دیدگاه بزرگتر می بینند حفظ عزت و ارج نهادن به جهاد افغانستان وظیفه هر افغانستانی است امروز یک نسل افتخار می کند فرزندان شجاع این مملکت هستند و با همان روحیهای جهادی وانقلابی زندگی می کنند و در برابر هیچ متجاوزی سر خم نمی کنندپ در فروپاشی نظام قدرت مند شرق که برپایه خدا ستیزی بنا شده بود مردم افغانستان تأثیر قابل توجهی داشتند. اما قابل انکار نیست که بعد از پیروزی در برابر کلان ترین قدرت نظامی وقت، مردم افغانستان در عرصه اداره کشور ناکام بودند جنگ های داخلی را شروع نمودند یکی از مهمترین تبعات جنگ های داخلی، زمینه ساز حضور غربی ها در افغانستان شد، مهمترین نقدی است که همواره متوجه مجاهدین هست واز سوی دیگر بلوک غرب کلان ترین هزینه را بابت خارج نمودن جهاد افغانستان از مسیر اصلی آن هزینه کرده است مردم افغانستان در جهاد، موفقانه عمل کردند اما در تطبیق آن بعد از پیروزی نتوانستند خیلی خوب وزیرکانه عمل کنند. افغانستان از نظر سوق الجیشی وموقعیت استراتیژیک جغرافیای پر اهمیت است وداشتن منابع طبعی فراوان یکی از عامل مهم دخالت غربی ها وکشورهای منطقه است، نمی گذارند این مردم به ملت واحد تبدیل شوند به قول شاعر:
آفتاب آینه ماست اگربگذارند- صبح پشت درِماست اگربگذارند.
خشک سالی به سرآمد نفسس تازه خوش است – وقت نوشیدن دریاست اگربگذارند.
هم زبانی گره ِ ازمشکل مانکشاید- همدلی حل معمای است اگربگذارند .
با این وجود، ما مردم مبارزه وپیکاریم ودر این مسیر هزاران قربانی وشهید، زخمی ومعمول تقدیم نمودیم و به عنوان قهرمان های تاریخ شناخته شدیم باید بدانیم که از قهرمان، قهرمانی را کسی پس گرفته نمیتواند، چون تاریخ او را ساخته است.
از روزیکه در این کرده خاکی قدم می گذاریم، با مبارزه، پیکار، تلاش وزحمت آمیخته هستیم ومبارز در هر زمان ومکان طبق شرایط آن متفاوت است گاه مبارزات سخت وگاه مبارزات نرم. امروز در برابر هجوم حملات دشمنان می طلبد که ما در عرصه های نرم و سخت مجهر باشیم امروز کسانی که تحجرانه می اندیشند وتحجرانه عمل می کنند میراث دار شهداء نیستند. بدین جهت همدلی، همبستگی، اتحاد و اتفاقِ کامل ضرور است تا این پدیده را به گور بسپاریم.
محمد عمر مبارز
ماشاءالله خیلی عالی، تحیر نمودید، اما برخی غلطی های تایپی قابل مشاهده است، اگر اصلاح شود خیلی عالیتر خواهد بود. الله متعال برای تان پاداش بسیار نصیب نماید جناب دکتر صاحب گرامی!
ماشاءالله خیلی عالی، تحریر نمودید، اما برخی غلطی های بسیار کوچک تایپی قابل مشاهده است، اگر اصلاح شود خیلی عالیتر خواهد بود. واقعا حظ وافر بردم، الله متعال برای تان پاداش بسیار نصیب نماید جناب دکتر صاحب گرامی!